« خوب خوابیدن بر زیوشی(عمر) می افزاید »

ساخت وبلاگ

دکتر ماندانا رمضانی

خوب بررسی از مرجع خوابیدن طبق کپی رایت زیوشی را می بررسی از مرجع افزاید طبق کپی رایت و شادیبخش است . تک های رسنده(بالغ) شب‌ها به ۷ تا ۹ تَسوک(ساعت) خواب نیاز دارند . این در حالی است که ۶۶ درصد از تک ها هرگز این اندازه نمی‌خوابند و کمبود خواب دارند . کامناکام کم‌خوابی تنها به خستگی روز پسین پایان نمی یابد ، که شاید افسردگی ، فربهی ، دیابت ، سکته ، آفندهای دلی ، آلزایمر و چَنگار(سرطان) را به دنبال داشته باشد . اپیدمی خاموش کمبود خواب بزرگ‌ترین چالش بهداشت همگانی است که کشور‌های پیشرفته در سده ۲۱ با آن روبرو هستند . خوب بررسی از مرجع خوابیدن طبق کپی رایت هنری است که هرکسی آن را ندارد ، ویک(اما) با پایش(رعایت) نکته هایی می‌توان آن را بهبود بخشید . ژورنال Readers Digest به این زمینه پرداخته است . همیشه خوابیدن می‌تواند انرژی و کُنایش(تمرکز) ازدست‌رفته را به تن بازگرداند . گاهی با اینکه بسیار خسته هستیم و روز پرکاری را سپری کرده‌ایم ، بازهم شب که می‌شود ، خواب به چشممان نمی‌آید و باید در رختخواب غلت بزنیم تا شاید خسته شویم و بخوابیم . چگونه برای خودمان خواب روا داریم(تجویز کنیم)؟ این ‌یک راستینگی(واقعیت) است که تک های رسنده(بالغ) شب‌ها به ۷ تا ۹ تَسوک خواب نیاز دارند . بهترین رواداری(تجویزی) که پزشکان برای داشتن خوابی بهتر دارند ، پایش یک برنامه به سامان برای خوابیدن است . به‌طور پَرهامی(طبیعی) ، تن به یک ریتم به سامان برای خوابیدن و بیدار شدن خو می‌گیرد و پایش این سامانه به آسوده تر خوابیدن کمک می‌کند. آن‌ها همچنین سپارش می‌کنند که چنانچه پزشک بگوید از گُارش(مصرف) دارو‌هایی که برای خواب زیان دارند بپرهیزند. داروهایی همچون دارو‌های دل(قلب) ، فشارخون یا آسم و نیز درمان‌هایی که برای سرماخوردگی ، سرفه و حساسیت گُساریده(مصرف) می‌شوند . برای بسیاری از این دارو‌ها جایگزین هست بنابراین ، هرآینه(حتماً) با پزشک دراین‌باره سگالش(مشورت) کنید.

چگونه خارج از خانه بخوابیم؟

برخی خو گرفته اند که تنها در خانه خودشان آسوده بخوابند ، ویک(اما) اگر شب را در هتل یا خانه دیگری بگذرانند ، تا بامداد خواب به چشمشان نمی‌آید . چهره نما(تصویر)برداری‌های مغزی نشان می‌دهد که در انسان‌ها هم مانند دلفین‌ها، پنگوئن‌ها و دیگر جانوران زمانی که در جای ناآشنا هست ، نیمی از مغز کم‌تر از نیم دیگر می آساید . این ویژگی برای نیاکان ما که به شُوند(دلیل) ترس از شکار شدن در حیات‌وحش باید هوشیارتر بودند ، برتری شمرده می‌شد ، ویک برای جهان امروز کمی نا نرمال است.

چگونه گوشاسپ هایمان(رؤیاهایمان) را بپرورانیم؟

 دانشمندان بر این باورند که خواب و گوشاسپ دیدن تنها در کوچگه(مرحله) جنبشهای(حرکات) چابک چشمی یاREM یا کوچگه پایانی چرخه خواب پیش می آید. می‌دانیم که در کوچگه های نخستین خواب ، شاید گوشاسپ های بسیاری ببینیم ، ویک در کوچگه REM خواب‌هایی با جزو های(جزئیات) بیشتر ، پرکارتر و سَتَرسا تری(احساسی‌تری) را می‌بینیم. کمبود خواب بیمناک است ، ویک نبود REM هم می‌تواند پرسمان آفرین باشد ، آنچنان که دانشمندان بر این باورند تک هایی که گوشاسپ های کم‌تری در فرآیند خواب می بینند ، بیشتر گمانه بر هم خوردن تراز خو  در آنها است و سهندگی(حساسیت) آن‌ها به درد بیشتر می‌شود . بیشتر گمانه دچار شدن به پارکینسون و از دست دادن خرد در آنها هست . بیشتر دچار بیتابی و سَمَرد(توهم) می‌شوند .

گُسارش(مصرف) نوشیدنی های الکلی نیز کوچگه(مرحله) خواب REM را بهم می ریزد . سرشتگانی(ترکیباتی) که در دارو‌های خواب‌آور یا پادبیتابی(ضد اضطراب) به کار گرفته می شوند ،  گوشاسپ های (رؤیا‌های) این کوچگه از خواب را سرکوب می‌کنند . از سویی دیگر ، بیدار شدن با زنگ فَنگام(دستگاه ساعت) یا زنگ هشدار گوشی‌های موبایل هم هَنایش(تأثیر) همسانی را به دنبال دارد . پژوهشگران سپارش می کنند که برای جلوگیری از بروز بهم خوردن چرخه‌های خواب باید به‌طور پَرهامی(طبیعی) از خواب بیدار شوید .

آپنه یا ایستایی دم و بازدم را چگونه بازدانیم(تشخیص دهیم)؟

یکی از رَواک(شایع)‌ترین برهمی های(اختلالات) خواب که یکی از بیمناک‌ترین آن‌ها هم به شمار می‌رود ، ایستایی و بسته شدن دم و بازدم است. در این حالت، ماهیچه‌های پشت گلو هنگام خواب آنچنان شل می‌شوند که راه دم و بازدم را می بندند که آن نیز به افت میزان اکسیژن خون خواهد انجامید . چنانچه چنین پیشامدی به‌ هنگام درمان نشود ، شاید سیستم دلی و رگی را زیر‌فشار گذاشته و با گذر زمان گمانه نمود دشواری های دلی را بیفزاید . دچاران به این پیش آمد به‌طور خودکار از خواب بیدار می‌شوند تا راه هوایی باز شود ، ویک بامداد که بیدار می‌شوند چیزی به یاد نمی‌آورند و همسر یا خانواده تک بِکارا(معمولاً) شب‌ها پروادار(متوجه) خرخر او هنگام خواب می‌شوند . پژوهشگران بر این باورند تک هایی که به‌تنهایی زندگی می‌کنند نیز می‌توانند اپلیکیشن‌های موبایلی که برای این فردید(منظور) گُزارگری(طراحی) شده‌اند را، به کار گیرند که نواها را کنترل می‌کند .

چگونه از گُسارش(مصرف) کافئین پنهان خودداری کنیم؟

کافئین یکی از تباری ترین(اصلی‌ترین) کنشگران(عوامل) خوردنی پدیداری بهم خوردن در خواب است. این در حالی است که شماری ، سرچشمه های جوراجور دربردارنده این ماده را نمی‌شناسند و بی‌خبر از این که کاکائو ، برخی نوشیدنی‌ها و قهوه نیز کافئین بالایی دارند ، آن‌ها را بی‌ دوراندیشی می گُسارند . کافئین ، جُنباننده ای (محرکی) است که رَون(باعث) هوشیاری بیشتر تک ها می‌شود.

آرمان جاویدان...
ما را در سایت آرمان جاویدان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : armanjavidano بازدید : 150 تاريخ : سه شنبه 29 آبان 1397 ساعت: 20:49